Yetişkinlik dönemi 18-65 yaş aralığını kapsamaktadır.
Günümüzde modern yaşamın etkisi ve iş temposundaki yoğunluk pek çok kişi de yeme bozukluklarına ya da sağlıksız beslenmeye neden olmaktadır.
Çocukluk döneminde kazanılan sağlıklı beslenme alışkanlıkları yetişkinlik dönemindeki beslenme ile doğru orantılıdır. Küçük yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmış bireyler yetişkinlik döneminde de öğün saatlerini aksatmıyor ve öğünlerinde besin dengesine özen gösteriyorlar. Ancak sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmamış veya yoğun iş temposuna sahip bireyler sağlıklı beslenmenin mümkün olmadığını veya çok zor olduğunu düşünebilmektedirler. Oysaki günlük hayatlarında ve yaşam tarzlarında yapacakları ufak değişikler ile sağlıklı ve dengeli beslenmeleri hem mümkün olmakta hem de sanıldığı kadar zor olmamaktadır.
Yetişkin bireylerin beslenmeleri tüm yaş gruplarında olduğu gibi cinsiyete, yaşa, boya, kiloya, fiziksel aktivite düzeyine, fizyolojik durumlara, sosyoekonomik durumlara, sosyokültürel durumlara, hastalıklara, metabolik rahatsızlıklara, bazı ilaçların kullanımına ve bunlar gibi birçok değişkene bağlıdır. Beslenme programları parmak izi gibidir. Tamamen bireyin özelliklerine ve yaşam tarzına uygun şekilde planlanmalıdır.